18 september 2021   Meko'74 1 - Niek 1

Voor de senioren stond vandaag de eerste thuiswedstrijd in een jaar tijd op het programma. De kantine moest dus vooraf schoongemaakt worden, wat voor een deel van de spelers als warming-up gold.

Na het eerste fluitsignaal van Alwin, bleek dat beide ploegen er zin in hadden. Waar Daniël het eerste schot in de wedstrijd tot doelpunt omtoverde, wist ook Niek in hun eerste aanval direct te scoren. De thuisploeg lijkt vervolgens uit te lopen, wanneer het via Rik en Julian 5-3 wordt, maar de bezoekers weten zich terug te knokken. Alleen Daniël en Marit weten voor rust nog te scoren, waardoor er bij gelijke stand limonade gedronken kan worden (7-7).

De tweede helft start de ploeg uit Meppel wederom goed. Ronald neemt de scorende rol in zijn vak moeiteloos van Rik over en schiet twee keer achter elkaar raak (9-7). Toch blijft de uitploeg hoop houden, ze trekken de stand weer gelijk (9-9). Een afstandsschot van Marit betekent opnieuw een voorsprong voor de thuisploeg, maar aan de andere kant wordt ook direct een doorloopbal gescoord. Siska (A1) wordt in het veld gebracht en dat lijkt effect te hebben. Meko zet nogmaals aan via Daniël en Ronald, waarmee de wedstrijd op 13-10 gespeeld is. Niek probeert nog iets terug te doen en schiet nog een keer door de korf, maar verder dan 13-11 komen ze niet.

Na een leuke en spannende wedstrijd, waarin Meko'74 constant aan de goede kant van de score blijft, blijven de punten in Meppel. Lukt het de senioren om volgende week weer te winnen? Dan wordt er wederom om 16:00 uur thuis gespeeld, dit keer tegen HHV 4.

Eindstand: 13-11

Doelpuntenmakers: Daniël (4), Rik (3), Ronald (3), Marit (2) en Julian