14 mei 2022        HHV 4 - Meko'74 1

Met prachtig weer mocht Meko'74 afgelopen week met maar liefst 11 spelers afreizen naar Hollandscheveld. Het is elke keer een verrassing welk team daar klaar staat om tegen te spelen, maar dit keer hadden ze een team opgesteld met vooral lange heren. Meko'74 speelde wederom in het rood-wit-blauw, aangezien ook HHV in blauwe shirts speelt. Het gras lag er goed bij en beide teams hadden zin om te starten.

Al snel bleek dat het spelen zwaar was met het warme weer en dat scoren echt een opgave is. Waar HHV vooral van afstand schoot, maar veel kon herhalen doordat zij een betere rebound hadden, zorgde de Meppelers ervoor dat ze de juiste kansen namen, maar waren ze vak na een schot de bal weer kwijt. Ondanks het vele herhalen, wist de thuisploeg niet echt een gat te slaan, via een afstandschot van Mariska werd het 1-1. HHV probeerde weg te lopen en kwamen op drie verschil, maar voor rust wist Jorinde namens de uitploeg nogmaals van afstand te scoren. Hierdoor werd met een stand van 4-2 gerust.

Wachtend op de thee werd, net als vorige week, geconcludeerd dat er wederom goed gespeeld werd, maar dat scoren echt een kunst is. Misschien kunnen we voortaan met Kangoeroe korven spelen? Het idee voor de tweede helft was in ieder geval zo doorspelen en proberen zuiverder te zijn in de afronding. Nadat de thee gearriveerd was en iedereen een beetje afgekoeld, werd er ingefloten voor de tweede helft.

Het eerste deel van de missie lukte, ook de tweede helft werd er goed gespeeld door de bezoekers. Helaas werd er niet zuiverder geschoten. Ondanks dat ook bij de thuisploeg het spelbeeld gelijk bleef, wisten zij nu wel verder uit te lopen. Via Susanne en Jorinde werd er nog wel iets terug gedaan, maar er werden ook genoeg opgelegde kansen gemist. Uiteindelijk won HHV dan ook in dit duel met weinig doelpunten (9-4).

De wedstrijd van komende zaterdag gaat waarschijnlijk niet door voor de senioren, de eerste volgende wedstrijd is dus 28 mei. Dan spelen ze wederom uit, dit maal om 14:00 bij Niek in Pesse.

Eindstand: 9 - 4

Doelpuntenmakers: Jorinde (2), Mariska en Susanne