Na bijna anderhalf jaar waarin niet de hele vereniging bij elkaar kon komen, was het gisteren eindelijk zo ver! De seizoensafsluiting! Ondanks dat er meer een heel klein seizoen voor de jeugd was en er verder geen wedstrijden zijn gespeeld, was dit een goed moment om elkaar weer te zien. 

Ondanks dat het programma eigenlijk pas om 15:00 begon, was het vanaf 13:00 al druk. Naast de voorbereidingen voor het toernooi en de barbecue waren er een aantal senioren opgetrommeld om te starten met onkruid wieden. Zodra iedereen aanwezig was, kon het priktoernooi starten. Met elf tweetallen van B's, A's, senioren, recreanten en ouders werd in twee poules gestart. In beide poules waren een aantal spannende wedstrijden, waarbij de beslissing soms in de laatste seconde pas viel. Na de eerste poulefase werd er verder gespeeld in een winnaars- en verliezerspoule. Wederom werd er vaak met een punt verschil gewonnen. Na deze fase was er geen enkel team meer dat alles had gewonnen! Wel werd er duidelijk wie tegen wie zou spelen in de finaleronde. De strijd om de vijfde en zesde plek was zelfs zo spannend, dat er een verlening nodig was om te beslissen of Anousca en Julian of toch Wieke en Kiara de betere schutters waren vandaag. Ook de finale ging lange tijd gelijk op, na vijf minuten stonden Kayra en Susanne gelijk met Daniël en Siska, waardoor ook hier een verlenging nodig was. In de laatste twee minuten wisten Daniël en Siska toch een duidelijk verschil te maken, uiteindelijk wonnen ze met maar liefst 19 - 13! Dat betekent dat de wisselbeker komend jaar bij een van hen mag verblijven! 

Uiteindelijk was de eindstand als volgt:

1. Daniël en Siska
2. Kayra en Susanne
3. Mariska en Jorinde
4. Marit en Amanda
5. Anousca en Julian
6. Wieke en Kiara
7. Alwin en Rik
8. Sasja en Ingrid
9. Mayke en Casper
10. Lucien en Lisette (of Hein)
11. Yvonne en Mike

  

Aangezien de barbecue na het toernooi nog gehaald moest worden, maar het onkruid wieden nog niet klaar was, werd er door de jeugd en een ouder gebruik gemaakt van het moment om nog wat extra onkruid weg te halen. Na dit intensieve werk in de zon, was de barbecue meer dan verdient! Maar voor er aangevallen kon worden, wilde Lucien nog van het moment gebruik maken om de maandagochtendploeg te bedanken voor al hun werk de afgelopen jaren. Na het onkruid wieden, wat slechts een klein deel van het werk is dat zij normaal gesproken doen, was het voor de jongere generaties duidelijk geworden wat een werk er normaal gesproken 'achter de schermen' door deze groep vrijwilligers gedaan wordt. Naast al dit werk, is Lefert ook nog altijd druk met onder andere het beheer van de kantine. Heb je een vraag, moet er iets geregeld worden, kun je iets niet vinden? Ongetwijfeld is Lefert degene die je helpt. Vanwege het vele werk dat Lefert heeft gedaan voor Meko'74 en nog steeds doet, is hij verkozen tot erelid van de vereniging! De andere vrijwilligers van de maandagochtendploeg kregen naast een bloemetje ook een certificaat als 'lid van verdienste'. 

  

Hierna nam onze eigen chef barbecue, Alwin, zijn plek in en kon er van het heerlijke eten genoten worden. Dankzij de bijdrage van de gemeente kon de barbecue gratis aangeboden worden aan de leden en vrijwilligers. Uiteindelijk werd na een leuke middag en avond de kantine afgesloten. Komende week zijn de laatste trainingen, daarna start de vakantie. Na de vakantie hopen we jullie allemaal weer terug te zien op het veld! Voor nu, fijne vakantie!