Na maanden zonder wedstrijden, was het tijd voor een competitie element: een pjuktoernooi. Binnen Meko'74 schijnt dit beter bekend te zijn als prikken, koppelschieten of elven, maar gezien de deels Friese roots van de trainers werd stug volgehouden aan pjukken. 

Zaterdag 27 maart verzamelden zich negen A's en drie B's op het veld, klaar voor de strijd. Na enige verwarring over de hoeveelheid korven en een korte spelregeluitleg was het tijd om te starten. Ondanks de nek-aan-nek races hoefde scheidsrechter Fabiënne geen enkele keer in te grijpen, aangezien er wel sportief gespeeld werd. Het spel werd alleen stil gelegd toen er door harde hagel en wind een paar minuten niet gespeeld kon worden. Korfbal wordt toch een stuk lastiger - en gevaarlijker! - als de korven omwaaien. Na de korte onderbreking kon er gelukkig in de zon verder gestreden worden. 

Na een spannende eerste ronde gingen Kayra en Susanne aan kop met vier overwinningen, op de voet gevolgd door drie andere teams met elk drie overwinningen. Winst was echter nog niet binnen, aangezien er verder gespeeld moest worden in een finale ronde. Twee poules met elk drie teams werden gecreëerd, wat voor Wieke en Daniël slecht uitviel. Zij belandden op doelsaldo op plek vier en maakten daardoor geen aanspraak meer op de winst. Beide poules stonden garant voor spannende wedstrijden, waar de schoten soms achter elkaar vielen, maar ook af en toe doelpuntloze periodes voorbij kwamen. In de tweede poule eindigden Wieke en Daniël bovenaan. Op de voet gevolgd door Gerdien en Hester, die nipt wisten te winnen van Casper en Mayke. 

Uiteindelijk wisten Siska en Ilse het beslissende duel in de winnaarspoule naar zich toe te trekken en zo de algehele overwinning voor Kayra en Susanne weg te kapen. Amanda en Chloë eindigden op een verdienstelijke derde plek. 

Op zaterdag 17 april volgt een oefenwedstrijd voor de jeugd, waarin team Rood het zal opnemen tegen team Blauw. Teamindeling volgt binnenkort, maar het belooft een spannende wedstrijd te worden!