11 september 2021     EKC 2000 2 - Meko'74 1

Zaterdag 11 september 2021 was het weer zover, de competitie is weer begonnen. Meko ’74 had direct een uitwedstrijd op het programma staan tegen EKC 2000 2 uit Emmen. Voor Marit betekende dit haar eerste wedstrijd als echte senior, waar ze zich mag bewijzen naast haar vader Ronald in het veld. Om het team aan te vullen waren verder Chloë en Ilja uit de A1 mee.

EKC 2000 was in het ene vak zeer fanatiek met achter verdedigen waardoor het lastig was om goede aanvallen te spelen. Daarnaast hielp het weer ook niet echt mee de eerste helft. Marit wist het eerste doelpunt te maken, maar al na een kwartier stond Meko met 4-2 achter. Er werd daarom besloten om Chloë in te brengen, zij maakte haar debuut bij de senioren. Aan het einde van de eerste helft kreeg Meko de wedstrijd wat meer onder controle, maar er werd gerust met een 5-4 achterstand.

Het weer was gelukkig beter in de 2e helft en dit kwam het spel ook ten goede. Het jammere was dat alsnog veel kansen nodig waren om tot scoren te komen, vooral afstandschoten gingen erg moeizaam. In de hoop met nieuwe kracht de wedstrijd uit het vuur te slepen, werden Alwin en Ilja het laatste kwartier nog speeltijd. Voor Ilja betekende dit ook haar debuut bij de senioren, met een doorloopbal wist zij zelfs de 7-9 binnen te gooien. EKC maakte de wedstrijd nog spannend door de 8-9 te scoren, maar uiteindelijk wisten de Meppellers de wedstrijd te winnen.

Komende zaterdag speelt Meko'74 1 om 16:00 uur thuis tegen NIEK 1 uit Pesse.

Eindstand: 8-9

Doelpuntenmakers: Julian (3), Rik (2), Daniël (2), Marit en Ilja