7 mei 2022     Noveas 2 - Meko'74 1

Op zaterdag 7 mei begon de veldcompetitie voor de senioren van Meko'74. Voor deze eerste wedstrijd werd afgereisd naar Noveas in Steenwijk, waar nog op echt natuurgras gespeeld wordt. De spelers van Meko'74 1 zullen bij alle uitwedstrijden op gewoon gras moeten spelen. Helaas was het team niet compleet, maar Wieke uit de A's was bereid om mee te gaan en haar debuut te maken! Voor Janna was het een nostalgische wedstrijd, al is het al jaren geleden dat zij bij de club uit Steenwijk heeft gekorfbald.

Al in de eerste minuten bleek dat het spel bij Meko'74 best goed was, er werden goede kansen genomen, maar de korf leek wel dicht te zitten. Een groot nadeel was het gebrek aan lengte en reboundkracht, behalve Julian had geen een van de Meppelers iets over onder korf. Naast het gebrek aan lengte onder de korf, werd dit ook voor in het veld duidelijk. Noveas schoot vooral van afstand en de uitploeg kon niet dichterbij verdedigen, maar was simpelweg te klein om de ballen te blokken. Helaas voor Meko'74 bleek de scheidsrechter niet voor verdedigd te fluiten deze wedstrijd. Zelfs toen Wieke, in het veld gekomen voor Anousca, een schot vanuit stilstand zo hard wist te blokken dat de bal de andere kant op ging, was dit nog geen verdedigd. Gelukkig hielden de Meppelers de moed erin en wist Marit voor rust nog te scoren. Bij een stand van 6-1 werd vervolgens gerust.

In de rust bleef Meko'74 op het veld zitten om de eerste helft door te spreken, in de zon met een kop thee. Na enige klachten bij Noveas over het gebrek aan kransjes bij het theekransje, werd geconcludeerd dat er zeker niet slecht gespeeld werd, maar dat de opgelegde kansen wel gemaakt moesten worden. Daarnaast werd troef Ronald in het veld gebracht op de plek van Jorinde om ook in dat vak te proberen wat rebound te pakken.

De tweede helft bleef het spelbeeld eigenlijk hetzelfde. Qua spel deed Meko'74 niet onder voor Noveas, maar de ballen wilden niet vallen. Helaas bleek dit bij de Steenwijkers beter te gaan en het gat werd dan ook groter. In het laatste kwartier van de wedstrijd bleek de uitploeg toch te weten hoe ze moesten scoren en wisten Julian, Lisette en Mariska van afstand te korf te raken. Ook de scheidsrechter bleek zijn fluitje mee te hebben en floot bij een goede actie van Susanne voor een terechte strafworp, die Susanne uiteraard wist te verzilveren. Ondanks deze doelpunten, had de ploeg uit Meppel geen moment aanspraak op de overwinning in deze wedstrijd, maar kunnen zij wel tevreden zijn met het gespeelde spel. Uiteindelijk werd er bij 14-5 afgefloten.

Het is nu vooral zaak om eerder te beginnen met scoren en beter te gaan rebounden. Volgende week zijn er nieuwe kansen voor Meko'74 1 wanneer zij op bezoek gaan bij HHV 4, waar ze wederom op gras zullen spelen.

Eindstand: 14-5

Doelpuntenmakers: Marit, Julian, Lisette, Mariska en Susanne