3 oktober 2020         HHV3 - Meko'74 1

Na de nodige moeite om een compleet team te vinden dat 's ochtends vroeg op kon draven, werd uiteindelijk met negen spelers richting Hollandscheveld afgereisd. Nadat het veld gevonden was, kwamen de spelers tot de ontdekking dat ook HHV in het blauw met wit speelt, na overleg met de scheidsrechter werd besloten om de shirts binnenstebuiten te dragen. Eenmaal omgekleed en op het veld werd de volgende ontdekking gedaan. De tegenstander bestond volledig uit dames! Sinds begin dit seizoen mag dit volgens de regels, maar toch was Meko'74 hier enigszins verbaasd over. Voor de start bleek verder dat Alwin en Jorinde hadden bedacht om de vakken volledig door elkaar te gooien, waardoor Daniël, Casper (A1), Lisette en Jorinde in de aanval begonnen en Alwin, Julian, Kayra (A1) en Anousca in de verdediging. Na deze korte bespreking kon daadwerkelijk gestart worden.

De bezoekers uit Meppel startten goed aan de wedstrijd door twee doelpunten van Daniël, maar kregen na de vakwissel ook snel een afstandsschot tegen. Julian wist snel weer te scoren, waardoor het initiatief bij de Meppelers bleef. Via 3-3 en 3-5 (Kayra en Alwin) kwam de thuisploeg toch nog terug in de wedstrijd, waardoor het 4-5 bij rust stond.

In de rust, zonder thee, werd vooral irritatie omtrent de scheidsrechter uitgesproken, hij floot niet partijdig, maar liet heel veel doorspelen waardoor het af en toe bijna op een worstelpartij leek. Verder was het, zoals bijna elke wedstrijd, vooral zaak om ons eigen spel te blijven spelen en ons niet door de tegenstander of scheidsrechter uit ons spel te laten halen. Ondertussen was ook Susanne (A1) al het veld ingekomen.

Na rust wist HHV gelijk te maken, maar de senioren van Meko'74 zetten aan via de dames (Kayra, Susanne (3x) en Jorinde) en liepen uit tot 5-10. Helaas werd een klein kansje van Casper nog afgekeurd. Met deze voorsprong nam de frustratie bij een aantal spelers de overhand, waardoor de thuisploeg weer kans kreeg om terug te komen. Op 8-10 leek het nog even spannend te worden, maar Daniël wist de wedstrijd namens de bezoekers veilig te stellen (8-11).

Uiteindelijk gaan de punten mee terug naar Meppel, maar helaas was het blije gevoel over de winst ver te zoeken. Daarnaast ligt er nu nog een uitdaging voor degene die de shirts moet wassen, willen ze allemaal weer schoon? Met nog twee wedstrijden te gaan, staan de senioren op een nette derde plaats in de competitie van zeven teams. Volgende week wacht wederom een onbekende tegenstander: ASVD 4 uit Dronten.

Casper, Susanne en Kayra, wederom bedankt voor het meespelen!

Doelpuntenmakers: Daniël (3), Susanne (3), Kayra (2), Alwin, Julian en Jorinde