26 september 2020         Meko'74 A1 - DOS'46 A4

Zaterdag 26 september speelden we thuis in de traditionele en spannende stadsderby Meko ‘74 A1 tegen DOS’46 A4. Het was mooi weer en er stond gezellig veel publiek langs het veld te kijken.

Susanne begon gelijk goed en schoot van afstand direct 1-0. Het afstandsschot van DOS was naast en Casper stond goed in de afvang. We verdienden de aanval vervolgens weer snel terug. Door te dreigen met een afstandsschot kon Susanne met een (bovenhandse) doorloopbal de 2-0 scoren. Mayke vergrootte de voorsprong met een klein kansje tot 3-0, maar we kregen ook al snel de 3-1 tegen. Alhoewel DOS zeker niet slecht speelde, verloren zij snel de bal.

Susanne kon weer een doorloopbal maken (nu wel onderhands) en Marit prikte er een klein kansje in, 5-1. We gingen weer van vak wisselen. Met Nathalie in de verdediging verdienden we de bal weer terug. Siska kwam ook op schot. Eerst een doorloopbal en vervolgens een afstandsschot. DOS kwam weer iets terug tot 7-2, maar Marit en Kayra konden de korf ook goed vinden. Het hield maar niet op in de eerste helft. Amanda wilde ook haar puntje mee pakken. DOS scoorde ook hun derde en vierde doelpunt. Maar Siska en Kayra kwamen niet van de wijs en scoorden van grote afstand (12-4). Fabiënne had het maar druk, met het net gerepareerde scorebord.

Je zou zeggen dat was een mooie eindstand, maar toen was er nog maar 30 minuten gespeeld. Tijd om op het veld wat te drinken. Na de rust scoorde DOS gelijk 12-5. Zou het dan toch nog verkeerd gaan? Nee, hoor. Kayra en Chloë maakten allebei aanvallende acties, waaruit Kayra een doorloopbal scoorde. Samen met Susanne (2 keer) maakten ze er weer snel 15-5 van. DOS kwam toen wat op schot en scoorde 2 keer. Hierna ging het iets kalmer aan, DOS scoorde nog een keer en Marit en Amanda maakten de ruime eindstand compleet tot 17-8.

Doelpuntenmakers: Susanne (5), Marit (3), Siska (3), Kayra (3), Amanda (2) en Mayke.