11 september 2021  KIOS A1 – Meko’74 A1

 Zaterdag 11 september stond de eerste officiële wedstrijd van dit veldseizoen op het programma. We reden met z’n allen naar Ruinerwold, een bekende locatie. Niet alleen omdat we daar voorgaande jaren regelmatig gespeeld hebben, maar ook omdat we daar vorige week nog waren voor een oefenwedstrijd. Dat oefenpotje tegen KIOS hadden we overigens verloren, dus naast dat we het seizoen goed wilden beginnen, hadden we ook nog wat recht te zetten.

Het was best lekker korfbalweer, alleen een tikkeltje benauwd. Met dit weer begonnen we in een nieuwe opstelling, met Hesters wedstrijddebuut, aan de wedstrijd. Alhoewel KIOS het eerste doelpunt maakte, was het begin van de wedstrijd voor ons. Eerst maakte Chloë het gelijk door middel van een doorloopbal (1-1). Vrij snel daarna liep de score aan onze kant op: Ilse scoorde van afstand; Wieke maakte een strafworp, die ze natuurlijk zelf verdiend had en Gerdien en Siska wisten er allebei een klein kansje in te gooien. De stand was inmiddels 1-5. Af en toe wist KIOS nog wel wat terug te doen, maar niet genoeg om ons bang te maken voor verlies. Na onze streak van 5 doelpunten achter elkaar, werd er nu om de beurt gescoord. Het werd 2-5, 2-6, 3-6, 3-7, 4-7, 4-8 en 5-8. Deze doelpunten werden gemaakt door Wieke van afstand, Ilja met een strafworp en Ilse met een hele mooie ringloze vrije bal. We hoefden ons, zoals gezegd, weinig zorgen te maken, het liep op zich allemaal wel.

Na het droge en zonnige weer van de eerste helft, sloeg het weer opeens helemaal om, er stond in de tweede helft een gigantische regenbui op ons te wachten, het kwam met bakken uit de hemel vallen. Dit was ook te merken aan het spel, niet alleen de spelers die hun bril hadden afgezet, in verband met de regen, konden moeilijk ballen vangen en de korf vinden, iedereen had daar eigenlijk last van. Het was dus een beetje een slordige fase in de wedstrijd, waarbij weinig ballen werden gevangen. KIOS deed het in dat opzicht iets beter, ze zetten ze de stand in het begin van de tweede helft op 6-8 en maakten later 7-9. Zij vingen ballen beter en hadden betere kansen. Gelukkig maakten ze die niet allemaal af, waardoor ze de kans op aanhaken aan zich voorbij lieten gaan. Zeker toen wij weer een aantal doelpunten op rij maakten. Deze reeks begon met een klein kansje van Casper. Daarna verdiende Amanda een strafworp die ze wist af te maken. Siska legde de bal er ondershands in toen haar tegenstander er voorbijvloog. Het laatste doelpunt van onze kant kwam ook van Casper, die net zo’n soort klein kansje maakte als eerder deze wedstrijd (7-12). De allerlaatste doelpunten van deze wedstrijd werden gemaakt door KIOS, deze zorgden voor een stand van 9-12, dit is dus tevens de eindstand. Op zich hebben we een prima wedstrijd gespeeld. We zijn natuurlijk blij met de winst en de eerste punten van dit seizoen, maar er zijn zeker nog genoeg verbeterpunten die we mee kunnen nemen naar de training.

Eindstand: 9 - 12

Doelpuntenmakers: Wieke (2), Ilse (2), Casper (2), Siska (2), Chloë, Gerdien, Ilja, Amanda

Siska