12 maart 2022      Meko'74 A1 - Vitesse (Be) A1

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Vitesse op het programma voor de A's van Meko'74. Nadat de vorige wedstrijd met slechts een punt verschil verloren werd, was het tijd voor revanche. Toch moest Vitesse niet onderschat worden, vooral in de rebound zou de thuisploeg een uitdaging krijgen gezien de lengte van de tegenstander.

De start van de wedstrijd was veelbelovend, al snel scoorde Chloë van afstand. De wedstrijd bleef gelijk opgaan in het eerste deel van de eerste helft met schoten van Ilse en Chloë (3-2). Op 3-4 wist de uitploeg de eerste voorsprong te pakken, maar met een klein kansje wist Siska de stand weer gelijk te trekken (4-4). Hierna was het toch Vitesse dat de overhand nam, wat resulteerde in een 4-7 ruststand.

Na wat tips en tricks in de rust, stond de verdediging de tweede helft nog beter en werd ook aanvallend steeds beter gespeeld. Ondanks dat Vitesse veel kon herhalen, konden de standaardkansen die zij de eerste helft veel namen niet meer genomen worden. Kiara stond zo goed te verdedigen dat haar dame amper nog tot schot kon komen, Amanda wist de bal een aantal keer slim te onderscheppen en ook de tegenstander van Hester werd veelvuldig afgefloten door scheidsrechter Kayra wanneer zij ballen vanuit de rebound omhoog gooide, aangezien Hester overal tussenstond. Het was dan ook de ploeg uit Meppel die het initiatief had na rust, via kleine kansjes van Siska en Wieke werd het gat verkleind tot één verschil (6-7). Uiteindelijk zijn het een afstandschot en doorloopbal van Gerdien, in het veld gekomen voor Mayke, die voor een gelijke stand zorgen (8-8). Ilja weet met een doorloopbal zelfs weer voor een voorsprong te zorgen, waarna een spannende eindstrijd zich afspeelt. De bezoekers uit Beilen maken gelijk en Siska scoort van afstand de 10-9. Met nog een paar minuten te gaan, is het toch Vitesse dat gelijk weet te maken en de eindstand op 10-10 bepaalt.

Deze wedstrijd is er echt als team gespeeld en werd er hard gewerkt in de aanval en verdediging. Fabiënne, die net als vorige week kwam aanmoedigen, vatte dit goed samen door onder aan het formulieren "Trots op jullie" te schrijven. Volgende week is er een nieuwe kans op punten voor de A's, wanneer ze om 11:00 uur al mogen aantreden tegen AVO in Assen.

Eindstand: 10-10

Doelpuntenmakers: Siska (3), Chloë (2), Gerdien (2), Ilse, Wieke en Ilja